Qui som

La Fundació Ficat és una entitat privada sense ànim de lucre, constituïda l’any 2000, formada per professionals de l’àmbit jurídic i d’altres àmbits.

La missió de l’entitat és vetllar per la justícia social, lluitar per la defensa del drets humans i per la integració de totes les persones i col·lectius que es troben en risc d’exclusió social, garantint el ple exercici dels seus drets. Els principals col·lectius objecte d’atenció són les persones privades de llibertat, les persones immigrants, els menors i es joves en situació de marginació en l’àmbit territorial de Catalunya.  Les actuacions de Ficat es caracteritzen per l’abordatge dels problemes des d’una doble vessant d’acció i reflexió.

La nostra finalitat apunta a situar la Fundació Ficat com a referent a Catalunya en l’accés a la justícia. Ficat pretén col·laborar amb tota la xarxa d’entitats públiques i privades dedicades als col·lectius anteriorment descrits, per tal de dur a terme un treball coordinat, rigorós i efectiu.

Els valors que guien el nostre treball són: la igualtat, la tolerància i la justícia social.

cartel ficat

Història

La Fundació Ficat té el seus orígens en un moviment social de base que es va constituir com a Associació Ficat (Franciscans Internacional Catalunya) sense ànim de lucre el maig de 1996, amb la voluntat unànime de fer front i posar remei, en la mesura de les seves possibilitats, a les injustícies socials, la pobresa i la situaciació d’indefensió i vulnerabilitat dels més febles.

La transformació formal de l’Associació Ficat es va produir el 24 de febrer de l’any 2000, quan es va constituir jurídicament com a tal la Fundació Privada Ficat.

IMG-20150221-WA0005

Patronat

Josep Maria Garcia Picola, President
Jordi Palou Loverdos, Vicepresident
Raquel Prado Pérez, Vocal i Secretària
Lucia Prado Pérez, Vocal i Tresorera
Mercedes Mas de Xaxás, Vocal
Daniel Querol Sánchez, Vocal

Equip

L’equip de Ficat està format principalment per juristes amb una sòlida experiència en els àmbits de l’Assessorament Socio-Jurídic, el Dret Penitenciari i Penal, l’Estrangeria, la Formació i la Gestió de Projectes. Darrerament, degut al nostre enfocament multidisciplinari hem incorporat professionals amb altres especialitats i que ens ajuden a donar una major qualitat als nostres programes.

Coordinació

Coordinadora: Noemi Morell
Col·laboren: Malika El Fazazi Belkadi, Cristina González i Lucía Prado

Programa Socio Jurídic i d’Estrangeria

Responsable: Noemi Morell
Col·laboren: Mónica Díaz, David Querol i Jordi Campabadal Grau

Programa Penitenciari i Penal

Responsable: Josep Maria Garcia Picola
Col·laboren: Sara Beltran Santiago, Blanca Ruiz-Zorrilla Cruzate, Iris Maria Vega, Pamela Bellagamba, Jordi Campabadal Graus i Fátima Nouichi El Bakkali

Programa Internacional

Responsable: Pamela Bellagamba
Col·laboren: Cristina González, Montserrat Tafalla, Hind El Atiki, Silvia Calastri, Noemi Morell i Josep Maria Garcia

Programa de Formació i Recerca

Responsable: Noemi Morell
Col·laboren: Hind El Atiki, Blanca Ruiz-Zorrila Cruzates i altres col.laboradors

Comunicació

Responsable: Cristina González
Col·laboren: Pamela Bellagamba, Malika El Fazazi Belkadi i Fèlix Pardo Vallejo